0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Nakon puno pregledanih videa, pročitanih stranica i razgovora s ljudima koji se bave određenim materijalima, odličio sam se okušati u izradi bonsai posuda, uglavnom za potrebe mog vrta. Nimalo jednostavan ili brz, ali zato zabavan i kreativan posao. Faze su sljedeće:1. Ideja dizajna2. Izrada kalupa, 2-3 sata (stiropor, profilirani stiropor, lajsne i štukature)3. Izrada armature, 1 sat (varena cinčana mreža, kvadratno oko 16x16 mm)4. Punjenje kalupa i oblikovanje 1-2- sata (Fleksibilno ljepilo za keramiku, Ceresit CM16)5. Stvrdnjavanje i sušenje /nakon 12 sati skidanje kalupa, nakon 48 brušenje)6. Brušenje (30 min)7. Pigmentiranje i impregnacija 1-2 sata (pigmenti u prahu, završno Allcat impregnator, sve na bazi vode)Kroz proces i eksperimentiranje sam uočio gdje nastaju problemi, što bih drugi put mogao popraviti, koje su manjkavosti i prednosti određenih metoda, uglavnom, zabavno. Ovo je prvih 5 koji su ogledni primjerci. Iako nije vidljivo, sve posude imaju ispravne rupe za drenažu i pričvršćivanje.Temeljem stečenog iskustva s ovih mislim da mogu i bolje.