Dobrodošli, Gost. Prijavite se ili registrirajte. Propustili ste aktivacijski email?

Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
Jako lijepo izgleda, jesi li razmišljao o papirbetonu?
2
Pa, prva ideja je bila napraviti nekakav set za vlastitu kolekciju jer drveće ipak ljepše izgleda u tome nego u plastičnim crnim s groblja. Ovo je eksperimentalni set gdje sam se igrao s kalupima od stiropora, armaturom i flexi ljepilom, te isprobavao opcije bojanja itd. Zadovoljan sam s tim.  Sad treba vidjeti koliko to može izdržati vremenskih prilika pa će se tek onda znati upotrebna vrijednost. Potencijalne nadogradnje ove metode su eventualno deblje stjenke, te bolji kalupi, jer ove obične moram trgati, dakle jedan kalup jedna posuda. Imam neke ideje sa stirodurom koji je gušći i deblji, te s dečkima koji rade na 3D printeru da vidim mogu li kalup napraviti za višekratnu upotrebu. I treća opcija je drvo. Nisam razmišljao o prodaji za sad. Ali nikad se ne zna :)
3
Ovo izgleda jako lijepo, razmišljaš li o prodaji ili radiš samo za svoju zbirku?
4
RAZNO / Odg: Koji smo mi ovdje? (tema za predstavljanje)
« Zadnji post DonQuijote 13-08-2018, 16:57:35 »
A gdje su novi likovi? Malčice nam je zamro forum ili su svi jako sramežljivi.  :ashamed:
Dogadja li se štogod novo i imali bonusa za povratnike :hihihi:
5
POČETNICI PITAJU / Odg: Kako podnoste ljeto?
« Zadnji post DonQuijote 13-08-2018, 16:52:22 »
Ja prihranu smanjujem kada su ovakve vručine, a Drin je uvijek dobar. Kod svakog stresa malo Drina, pa i ovog, toplinskog, dobro dodje.
6
POČETNICI PITAJU / Odg: Kako podnoste ljeto?
« Zadnji post coki 03-08-2018, 16:47:00 »
Meni je dosada bilo sasvim ok ljeto, ali eto krenuli su vrućine i eto brige. kažu slijedeći tjedan toplotni val dolazi. U španjolskoj i Portugalu i do +47 C :wow: Pa tko je tu lud. Ja sam uspio naći kakav takav hlad ispod višnje pa sam sve police premjestio i sad su drva na suncu do nekih 13 sati, a kasnije su u hladu sve do nekih 18 sati tada su opet na suncu. Za sada mi se čini da im je to ok ali ako ove temperature nastave počet ću i sa hlađenjem posuda kroz dan. Sada mi se pojavljuje novi problem - svaki dan neka iznenadno nevreme sa jakim vjetrom i samo čekam kad će i tuča krenut.  :nails: tako da svaki put trčim sa brezom uz kuću u improvizirano sklonište.  :happy:
Jedno pitanje - kako je sa prihranom sada kad su ove temperature? Imam u posudama pelete chicken shita ali su sad već pri kraju. Da li sad pričekam dok ne prođu te vrućine? nastavim i dalje? Smanjim dozu?
Da li je dobro drva malo sa drinom pomistat kad su tako velike temperature?
7
POČETNICI PITAJU / Odg: Kako podnoste ljeto?
« Zadnji post Radovan 01-08-2018, 22:55:14 »
Radovi,osim zaljevanja folijarna prihrana,zaštita protiv pepelnice i povratno orezivanja i malo šminkanja.Ne svih nego pojedinih.A u planu je nekakvo druženje kod mene o čemu se čujemo. :verycool:
8
POČETNICI PITAJU / Odg: Kako podnoste ljeto?
« Zadnji post Radovan 01-08-2018, 22:50:42 »
Da,nakon toplog siječnja došla hladna veljača i što je tu je.Otišlo oko 10 višegodišnjih komada u vječna lovišta.Tri odlučila da se vrate.I meni je glog vegetirao do kraja sedmog mjeseca.Sada je krenuo iz svih mogučih pupova.
9
POČETNICI PITAJU / Odg: Kako podnoste ljeto?
« Zadnji post Helio 31-07-2018, 12:35:02 »
Ja sam zimsku lekciju naučio lani, a ovo ljeto iz bitke u bitku, prvo crveni pauk,zasad sam ga suzbio poslije tri tretmana. onda ovu planiku čekam godinu ipo da krene i onda niotkud preko noći vunaste uši. Za popizdit je,ništa ne možeš razvijat,borba za čisti opstanak. Prva slika,defolijacija kod crvenog pauka,puna kanta acer,kineski brijest,oskoruša,cerasifera. Druga i treća slika planika-taman prikratim i kreu novi izboji i onda bijele pahuljice.
10
POČETNICI PITAJU / Kako podnoste ljeto?
« Zadnji post alexhor 31-07-2018, 11:06:09 »
Godina je zanimljiva. Nakon obilja kišnih dana zbog kojih se čovjek lako odvikne od zalijevanja, a koje istovremeno pogoduje boleštinama, stigle su vrućine koje nas tjeraju na višestruka zalijevanja, hlađenja posuda, čak i sklanjanja od sunca drveća koje inače relativno dobro podnosi sunce.
Nakon zanimljivog siječnja (sa +17°c na -4°C), oprostio sam se od nekih manjih primjeraka u manjim posudama. Nakon laganog početnog zanosa i listanja, vjerojatno energijom iz stabla, pokazalo se da korijenski sustav nije preživio. U svakom slučaju, pojavilo se nekoliko "Lazara", koji su nakon dugog iščekivanja iz neke preostale iskre života uspjeli pokrenuti drvo. Jedan glog, od proljeća stoji na desetak listića, niti da krene niti da umre. Poanta je da sam olako shvatio zimu i to bi trebala biti zadnja takva greška.
Ajmo malo osvježiti ljeto. Pišite što radite, kakvih imate problema i kako ste ih riješili, što ćete raditi na biljkama u kolovozu, ako išta...
 Str: [1] 2 3 ... 10