Dobrodošli, Gost. Prijavite se ili registrirajte. Propustili ste aktivacijski email?

Novi Postovi

 Str: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Pozdrav ekipa mislio sam sljedeci tjedan ici vadit svoja prva drvca i imam koje pitanjce:
u slucaju kod takvih panjeva dali bi bilo najbolje da ih srezem i ostavim u prirodi 1 godinu pa onda vaditi?
koliko je potrebno stavljati namaze na mjesta rezanja?
kolko je nuzno imati u supstratu organskog djela? moze samo liapor?
ja mislim da je trenutacno ok za vadenje? da se strpim do kraja 2. mjeseca?
primjetio sam da je zemlja kod nekih drva jako tvrda.. da li je potrebno maknuti cjelu zemlju pri presadnji u bolji substrat imate kakav savjet tako da ne maknem previse korjenja? mozda pod vodu?

12
Apsolutno premlado drvo za nekakve drastične zahvate.Dati žicom nekakav muving deblu i ostaviti da raste.
13
POČETNICI PITAJU / Odg: Pomoć-Kako se zovu biljke koje posjedujem
« Zadnji post Helio 11-02-2019, 15:49:53 »
Jako teško je odgovorit šta je to, pošto su to mlade grančice i jako se mogu kasnije promijenit. Možda detalj kore bi bio karakterističniji za vrstu. U svakom slučaju ja bi to pustio na miru jer ti  svaki šišanjac  može završiti odbacivanjem cijele grane,pogotovo na tako mlado.
14
POČETNICI PITAJU / Pomoć-Kako se zovu biljke koje posjedujem
« Zadnji post Rocket 11-02-2019, 02:07:29 »
Postovanje! Moze li mi neko reci kako se zove ova biljka koju sam nabavio...izgleda preljepo i ovako vec malo lici na bonsai, kao sto vidite ima jako sitne "iglice" ili kako se vec zovu, pokusao sam prije sisanja da je u neki stil ožicam i usmjerim, ali nisam znao i htjeo dalje dok mi neko ne objasni koji stil bi odgovarao nakon sisanja, bilo bi mi zao da je upropastim, hvala!
15
ALAT, KNJIGE, POSUDE I DRUGE POTREPŠTINE / bonsai škare
« Zadnji post sanjinko 10-02-2019, 12:27:57 »
prodajem škqare za bonsai kineske,4 kom. za 350 kuna
16
BONSAI UDRUGA ZEN / Odg: Bonsai tečaj
« Zadnji post zen 29-01-2019, 22:22:17 »
Uspješno smo odradili sve tri radionice osnovnog bonsai tečaja. Uz dosta rada i zabave polaznici su uspijeli napraviti svoje prvo bonsai drvce. Na kraju su dobili potvrdu o uspješno završenom osnovnom bonsai tečaju. Kako je bilo pogledajte u kratkom filmiću sa naše Facebook stranice.

17
POČETNICI PITAJU / Odg: Kako pripremiti supstrat -Pocetnik
« Zadnji post Rocket 25-01-2019, 23:47:06 »
Helio i Radovan, da neduzim vise, ostalo je da vidim i pratim kako ce se ponasati ova dzanarika sa mojim miksom, a ostalo Vase predlozeno cu primjenuti i postupiti tako sto cu za polovinu drvca pomjesati zemlju za agrume tj treset i ove moje siporex kamencice, nadajuci se da ce one malo pomoci da se zemlja- treset previse ne stegne i uljepi,i samim tim lakse dobije kisika,( mislim da nece biti smetnje u ovom eksperimentu i ako bi se ovi siporex kamencici raspali od vlage, barem cu znati na cemu sam 🙂 ).. a do tada prelazim na temu o posudama,... sreca pa se ove moje posude mogu praviti i zimi u kucnim uslovima, treba ih dosta napraviti😉  Hvala Vam puno !
18
POČETNICI PITAJU / Odg: Kako pripremiti supstrat -Pocetnik
« Zadnji post Helio 25-01-2019, 22:31:30 »
Lonac mislim obične posude za cvijeće,tako da ti je bar po dva centimetra šira i dublja od korijena kojeg imaš sad,mora imat mjesta za razvoj korijena, a samim time i debljanja. Stavljao sam ja to isto u neke nazovi bonsai posude, ali slabo je to raslo,a pogotovo  u pravom bonsai supstratu. Iako ti ovo sve ne izgleda Bonsaistički,brži je put za razvoj sadnica. Imaš malo brige oko zalijevanja. Čak i po najvećoj žegi,svako treći dan ( ovo uzmi s rezervom,sve ovisi o veličini posude i gdje ti stoji). Meni je trebalo dvi godine da skužim,a sasvim slučajno,ostao bez supstrata i nisam imao drugog izbora nego u običnu zemlju za cvijeće i onda gle čuda ti bolje napreduju od onih u bonsai supstratu. Taj siporex koji s i napravio stavi u neku posudu zalijevaj ga tako i onda vidi kolko mu treba da se osuši npr u hladu ,na suncu itd i tako češ znat je li se raspada nakon nekog vremena i tako možeš vidit je li može poslužit za bonsai. ako sam nešto preskočio slobodno pitaj. Još mi je palo napamet,neke vrste brže razvijaju korijen,neke piju više vode tako da nema zlatnog pravila o veličini posude i koliko zalivat.
19
HORTIKULTURA / Odg: RASADNIK PREBONSAIA
« Zadnji post Adrian 25-01-2019, 22:24:10 »
Zimski poslovi....
20
POČETNICI PITAJU / Odg: Kako pripremiti supstrat -Pocetnik
« Zadnji post Radovan 25-01-2019, 22:22:50 »
Veličina posude ti je dobra za velićinu drvca,čak prevelika ali nema veze.Mješavina supstrata za eksperimentiranje ti je dobra,uz dodatak treseta ili neke kvalitetnije zemlje za agrume,kako ti kaže Helio.Moraš preko zime paziti da drvca ne držiš na pretoplome.Moraju proći period mirovanja kao i u svome prirodnom staništu.Gnojenje za vrijeme rasta,sada nema svrhe jer drvce miruje.Pod loncem Helio misli na adekvatne posude koje ne moraju biti bonsai posude.Za vrijeme treninga-uzgoja prebonsaia nije važno kakva je posuda,bitno da zadovoljava potrebe i velićinu drvca.
 Str: 1 [2] 3 4 ... 10