Treba organizirati "raduinicu" tako da on cijelo vrijeme radi, bar za te novce koje bude dobio.
.... A ne da mi radimo a on pasivno sjedi. Za to mislim da ga ne trebamo.
Pa ne bih rekla da su radionice pasivne za njega. Osobno meni su drage jer smo oba puta doniojeli stablo koje je trebalo odraditi a imali smo neke stvari koje nismo bili sigurni .... tako da smo ga tu u potpunosti iskoristili.
Mislim da se radi greška kada se na radionicu donese stablo s kojim znate što ćete .... i radite stvari koje ste već radili...
To su neka moja razmišljanja, naravno Ž-ovci odlučuju kako smatraju da je najbolje.
Zar nije kritika drva najbolja za ideje za pojedina drva. Mislim da se za relativno kratko vrijeme (možda 10-15 min po drvu) može dobiti odlična ideja i rješenje za sve koji će biti zainteresirani i u nedoumici što napraviti s drvom. A mi ostali ćemo dobiti mnogo ideja za neka naša buduća drva i kako pristupiti rješavanju tog problema- kako drvo gledati, od čega krenuti, što napraviti, ... i ostalo. Meni se kritika prošle godina jako svidjela. No već dvije godine radionica mi se čine kao razvodnjeni dani. Zanimljivi samo eventualno onima koji rade. Drugi se uglavnom samo motaju po dvorani ili sjede u kafiću. A i Pall bi često drugi dan sjedio negdje u kutu i povremeno se prošetao. Jasno da bi tada davao dobre savjete, ali mi se čini da ga možemo i bolje iskoristiti.
Ipak je jedno sigurno. Malo smo vidjeli konkretnih poslova koje odrađuju majstori. Ja bi njega željela vidjeti kako radi. Ne iz naslade, nego iz potrebe.
Čini mi se da oni koji su bili na Boniniju upravo naglašavaju kako je bilo super kad im je on puno toga odradio i pokazivao im kako se pravilno žica, pomiču grane, i kaj ti ja znam kaj. Dakle, poznavajući Palla mislim da bi on mogao i raditi na drvu i biti moderator tog drva u isto vrijeme. On je takav. Govornik. Pa ga kao takvog treba 'iskoristiti'. (to samo ja tak mislim, ovo nije izvejštaj sa naših sastanaka)