Str: 1 [2]   Dolje
  Dodaj u favorite  |  Ispis  
Autor Tema: Radionice BKZ / najave i prijedlozi  (Posjeta: 9975 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Sandev
Zaslužni član

Viđen-a: Danas u 21:00:06

Never underestimate the power of stupid people

« Odgovor #15 : 17-11-2008, 08:44:53 »

Ah, da, fotke naknadno, vjerojatno danas navečer.
Evidentirano

Mario
Urednik
Zaslužni član

Viđen-a: Danas u 22:34:05

Yamadori Selektor

« Odgovor #16 : 17-11-2008, 09:00:16 »

Dragi Gorane, ovo je fenomenalno!
Naravno da sam doma odmah navalio na punjenje kalupa, kako bi što prije vidio prve rezultate. Sve novine iz okolnog susjedstva završile su kod mene u podrumu i već je 8 kalupa ispunjeno.
Sve je to puuuuno lakše nego što sam zamišljao prema tvojim papirnatim uputama, ovo je fenomenalno i otvoreno za nove ideje i maštu.
Evo kako nam je bilo >kroz fotke na blogu , a uskoro ću postaviti i fotke kako sam prionuo poslu nakon radionice, u mom podrumu čuda. Vjerujem da će mi izrada posuda kroz zimu, barem donekle uljepšati čekanje sezone yamadori lova  verycool
Evidentirano

GP
Član

Viđen-a: 03-05-2010, 13:49:32

« Odgovor #17 : 17-11-2008, 09:42:23 »

Hvala na puno lijepih riječi, svima od reda.
I meni je bilo lijepo i ugodno družiti se s Vama na radioni.
"Zlo se definitivno proširilo svijetom"
Očekujem da se sad duboko zamislite i javite kakve bi nove kalupe, oblike posuda željeli, pa da i to probamo realizirati.
Pozdrav
Evidentirano
Mario
Urednik
Zaslužni član

Yamadori Selektor

« Odgovor #18 : 17-11-2008, 10:05:55 »

"Zlo se definitivno proširilo svijetom"

...netko je rekao, "...ako dobri, ne poduzmu ništa, zli će nadvladati..."

Očekujem da se sad duboko zamislite i javite kakve bi nove kalupe, oblike posuda željeli, pa da i to probamo realizirati.
Pozdrav

Evo za početak, ja bi nešto veče od največeg kalupa koji si mi predao na čuvanje za nove generacije....

PS
jel netko miriši novu radionicu o izradi pozitiv/negativ kalupa 
Evidentirano

Mario
Urednik
Zaslužni član

Yamadori Selektor

« Odgovor #19 : 17-11-2008, 10:46:40 »

Moja najdraža umjetnica, prisustvovala je ovoj radionici i fotke obogatila tekstom > a sve to možete vidjeti ovdje.
Evidentirano

DonQuijote
Zaslužni član

Viđen-a: Danas u 20:20:28

« Odgovor #20 : 17-11-2008, 10:58:34 »

Naravno da sam doma odmah navalio na punjenje kalupa, kako bi što prije vidio prve rezultate. Sve novine iz okolnog susjedstva završile su kod mene u podrumu i već je 8 kalupa ispunjeno.

No ti si fakat manijak  nails
Pa kud prije osam komada? Ja sam tek krenuo sakupljati stari papir
Evidentirano

Mario
Urednik
Zaslužni član

Yamadori Selektor

« Odgovor #21 : 17-11-2008, 11:08:56 »

No ti si fakat manijak  nails
Pa kud prije osam komada? Ja sam tek krenuo sakupljati stari papir

Potpuno te razumijem, cijeli mi je život takav... gomila koja zaostaje u utrci samnom  histerical
Znao sam neke ljude koji su danas psihijatrijski slučajevi jer su mislili da me mogu prestgnuti  molitva
Evidentirano

Marija
Administrator
Zaslužni član

Viđen-a: Danas u 22:40:01

« Odgovor #22 : 24-11-2008, 19:20:13 »

OBAVIJEST!

U 3 teme se raspravljalo o izradi ovih posuda, pa sam intervenirala.
Sve vezano za radionicu kao i komentare radionice sam ostavila o ovoj temi,
a sve razgovore o tehnici izrade posuda prebacila u novu temu i spojila s temom koju je započeo Mario sa primjerima izrađenih posuda sam tako da bude objedinnjeno u zajedničkoj temi s novim nazivom:
> Tehnika izrade celulozno-betonskih posuda!
Evidentirano

Pozdrav, Marija
www.animabonsai.com | bonsai blog
Sandev
Zaslužni član

Viđen-a: Danas u 21:00:06

Never underestimate the power of stupid people

« Odgovor #23 : 24-11-2008, 20:51:50 »

Ma ti si naš vrijedan radišni administrator. Što bi mi da te nemamo???  love
Evidentirano

Mario
Urednik
Zaslužni član

Yamadori Selektor

« Odgovor #24 : 26-11-2008, 09:45:05 »

Pozdrav

Zamislio sam se i smislio i nešto realizirao  bravoPrika
Za sada neču iznositi detalje, no nekoliko inovativnosti je na pragu do realizacije. Jedva čekam da udružimo snage!!!
Sva ova pomama za ručno izrađenim posudama, rezultirala je i opet sa gomilom novih saznanja i baš kao da je trebala u ovo stagnacijsko razdoblje drva, da se horizonti prošire i cijela bonsai kultura, sagleda u novoj cjelini. Tragajući za oblicima posuda, samo od sebe se nametnulo i traženje sklada posude i drveta kao bonsaia. U vrlo kratkom vremenu, došao sam do percepcije razmišljanja koja posuda za koje drvo, kako postići dobar izgled posude i na koje sve detalje treba obratiti pažnju kod dizajniranja posuda. Iako na prvi pogled sve izgleda jednostavno, puno je detalja uključeno u oblik posude i recimo dosljednost nogica i njihov sklad sa posudom. Sve se donekle nastavlja na poznata oblikovanja kod bonsaia i skladne kontradiktornosti....

Hvala GP na poticaju koji mi je proširio horizonte i obogatio moje iskustvo  chinaman
Evidentirano

GP
Član

Viđen-a: 03-05-2010, 13:49:32

« Odgovor #25 : 26-11-2008, 14:12:45 »

Pozdrav

Zamislio sam se i smislio i nešto realizirao  bravoPrika
Za sada neču iznositi detalje, no nekoliko inovativnosti je na pragu do realizacije. Jedva čekam da udružimo snage!!!
Sva ova pomama za ručno izrađenim posudama, rezultirala je i opet sa gomilom novih saznanja i baš kao da je trebala u ovo stagnacijsko razdoblje drva, da se horizonti prošire i cijela bonsai kultura, sagleda u novoj cjelini. Tragajući za oblicima posuda, samo od sebe se nametnulo i traženje sklada posude i drveta kao bonsaia. U vrlo kratkom vremenu, došao sam do percepcije razmišljanja koja posuda za koje drvo, kako postići dobar izgled posude i na koje sve detalje treba obratiti pažnju kod dizajniranja posuda. Iako na prvi pogled sve izgleda jednostavno, puno je detalja uključeno u oblik posude i recimo dosljednost nogica i njihov sklad sa posudom. Sve se donekle nastavlja na poznata oblikovanja kod bonsaia i skladne kontradiktornosti....

Hvala GP na poticaju koji mi je proširio horizonte i obogatio moje iskustvo  chinaman

Molim, molim, molima, ali nema na čemu čemu čemu 
Evidentirano
 Str: 1 [2]   Gore
  Dodaj u favorite  |  Ispis  

Skoči na:  

Prijatelji foruma
art of bonsai knowledge of bonsai Internet Bonsai Club Dalmatinski bonsai klub Bonsai klub Zagreb Bonsai društvo Beograda - Forum agrohoblaj svetbiljaka.com Poljoprivredni glasnik Facebook / HBF