Marija
Administrator
Zaslužni član

Viđen-a: Danas u 14:38:51
|
 |
« Odgovor #30 : 07-02-2010, 20:28:10 » |
|
Dva nova drva izvađena ove subote. Jedan Orientalis i Hrast. Hrast totalno krivo momentalno posađen ,ali bit će vremena za drukčije pozicioniranje ako se primi.
Baš me zanima kako vidiš ovaj grab u budućnosti ...  Nego, što si ovo gulio koru na rezovima na grabu ... ili ...? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
jurica
Član

Viđen-a: Danas u 05:44:29
|
 |
« Odgovor #31 : 07-02-2010, 20:43:20 » |
|
Dva nova drva izvađena ove subote. Jedan Orientalis i Hrast. Hrast totalno krivo momentalno posađen ,ali bit će vremena za drukčije pozicioniranje ako se primi.
Baš me zanima kako vidiš ovaj grab u budućnosti ...  Nego, što si ovo gulio koru na rezovima na grabu ... ili ...?  Kako će izgledat imam neku ideju , ali o tome ako se primi i ovisi sve kako će bacat nove izboje. Ma da ogulio sam mu koru i sa dlijetom malo udubio te nakon toga premazao sa voćarskim voskom , znam da je to možda sada to napraviti velika glupost ali sad nema povratka.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Radovan
Član

Viđen-a: Danas u 11:56:01
|
 |
« Odgovor #32 : 07-02-2010, 22:14:30 » |
|
Trebao si ostaviti malo duze grane,da kasnije imas vise izbora.Nisi sada smio guliti koru jer si samo povecao rane i drvetu ce trebati vise snage da to izkalusira.To si mogao uciniti kasnije kad bi vidio gdje ce biti nove grancice i onda prema njima napraviti te rezove.Sada ti samo ostaje nada da ti drvo prezivi. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Med Murom i Dravom Međimurski je cvetnjak!
|
|
|
Andrijachi
Administrator
Zaslužni član

Viđen-a: Danas u 14:21:36
|
 |
« Odgovor #33 : 08-02-2010, 16:25:54 » |
|
Ma da ogulio sam mu koru i sa dlijetom malo udubio te nakon toga premazao sa voćarskim voskom , znam da je to možda sada to napraviti velika glupost ali sad nema povratka.
Dobar grab. Ne znam koliko je uopće taj vosak koristan. Koru nisi trebao gulit a možda se na kraju čak i pokaže da nisi napravio grešku što si je ogulio.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
www.animabonsai.com | bonsai blogPogledajte ljiljane u polju kako rastu, a niti rade, niti predu. A ipak kažem vam, Salomon u čitavom svom sjaju i raskoši nije bio ukrašen kao oni. (Mat. 6:28-29)
|
|
|
DonQuijote
Zaslužni član

Viđen-a: Danas u 10:52:23
|
 |
« Odgovor #34 : 08-02-2010, 22:03:30 » |
|
Kako će izgledat imam neku ideju , ali o tome ako se primi i ovisi sve kako će bacat nove izboje. Ma da ogulio sam mu koru i sa dlijetom malo udubio te nakon toga premazao sa voćarskim voskom , znam da je to možda sada to napraviti velika glupost ali sad nema povratka.
Ideja ti vjerojatno vuče na ovo i to je valjda jedina opcija koja prolazi. Ali stvarno mi nije jasno koja te je logika tjerala da mrduljiš po kori na tek izvađenom drvu
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Radovan
Član

Viđen-a: Danas u 11:56:01
|
 |
« Odgovor #35 : 09-02-2010, 13:40:43 » |
|
Naći će Jurica drugi Orijentalis pa će ispraviti grešku. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Med Murom i Dravom Međimurski je cvetnjak!
|
|
|
jurica
Član

|
 |
« Odgovor #36 : 09-02-2010, 16:42:19 » |
|
Kako će izgledat imam neku ideju , ali o tome ako se primi i ovisi sve kako će bacat nove izboje. Ma da ogulio sam mu koru i sa dlijetom malo udubio te nakon toga premazao sa voćarskim voskom , znam da je to možda sada to napraviti velika glupost ali sad nema povratka.
Ideja ti vjerojatno vuče na ovo i to je valjda jedina opcija koja prolazi. Ali stvarno mi nije jasno koja te je logika tjerala da mrduljiš po kori na tek izvađenom drvu Baš tako nekako ga zamišljam , ako preživi ovu moju glupost. To ti je tako kad si čovjek zamisli da u jednoj godini ,možda može dobiti dvije godine na razvoju drva. Je sad i ja uviđam da je glupost , jer da to valja i drugi bi to radili!!!! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
jurica
Član

|
 |
« Odgovor #37 : 09-02-2010, 17:06:33 » |
|
Novi pronalazak Rašeljka (Prunus Mahaleb). Ako se primi bit će drilanja. 
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Marija
Administrator
Zaslužni član

Viđen-a: Danas u 14:38:51
|
 |
« Odgovor #38 : 09-02-2010, 17:27:35 » |
|
Novi pronalazak Rašeljka (Prunus Mahaleb). Ako se primi bit će drilanja.  da, da morat ćeš izdrilat "udar groma" 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mario
Urednik
Zaslužni član

Viđen-a: Danas u 13:18:27
Yamadori Selektor
|
 |
« Odgovor #39 : 09-02-2010, 17:30:20 » |
|
....
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
jurica
Član

|
 |
« Odgovor #40 : 09-02-2010, 18:02:45 » |
|
....
Za sad neka stoji , vrtim u glavi dvije ideje ,po jednoj bi mi ta grana dijelom osušena bila od velike važnosti. Samo najprije treba se drvo primit i da vidim di će bacit izboje pa uvjek stignem kratit.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mario
Urednik
Zaslužni član

Yamadori Selektor
|
 |
« Odgovor #41 : 09-02-2010, 18:09:09 » |
|
....
Za sad neka stoji , vrtim u glavi dvije ideje ,po jednoj bi mi ta grana dijelom osušena bila od velike važnosti. Samo najprije treba se drvo primit i da vidim di će bacit izboje pa uvjek stignem kratit. ...aha... ako ide u suharak, onda vrlodobro! ... inaće rašeljka ti krošnju napravi vrlo brzo...pa je bolje sve nepotrebno odmah ukloniti.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mario
Urednik
Zaslužni član

Yamadori Selektor
|
 |
« Odgovor #42 : 09-02-2010, 18:11:06 » |
|
... ta grana dijelom osušena bila od velike važnosti.
...ili se krivo kužimo... crvena crta je rez grane preko koje sam potegnuo!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
jurica
Član

|
 |
« Odgovor #43 : 09-02-2010, 19:04:04 » |
|
... ta grana dijelom osušena bila od velike važnosti.
...ili se krivo kužimo... crvena crta je rez grane preko koje sam potegnuo! Shvatio sam da bi tu rezao , ali za sada mislim ostavit tu granu dužu , u biti to je i jedina živa grana.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|