Pozdrav svima! Evo i mene u bonsai svijetu :)) Prije jedno mj dana sam zagrizao za ta drvca, pregledao forum, pročitao dosta članaka i ostalo je samo da kupim drvce.
Eto, nakon jedno mj dana, kupio sam u Bauhausu (nije za pohvalu, al za početak će biti vjerujem dobro) Ligustrum (bar pretpostavljam) ali ne znam koja je vrsta. Vjerojatno nema veze.
Trebao bih samo potvrdu dal se radi o toj biljci?
Te par pitanja:
1. Vidio sam na nekim listovima da su kao malo sfrkani, i potrgani (spaljeni sa upaljačem??) te dal da takve listove otkinem ili ostavim?
2. Pročitao sam da se bonsai ugl zalijeva kad je zemlja suha, vjerojatno skroz suha? Tako vjerojatno i za ovaj moj model??
3. Na slikama koje sam stavio u svoju galeriju (vjerojatno nije problem, od googl-a je galerija) se može vidjeti kako drvce izgleda te me zanima da li bi ga trebalo presaditi u veću posudu?
4. Da li ga mogu izvaditi van iz posude, da pročešljam korijen, možda neke djelove odrežem, i na kraju da poravnam zemlju sa posudom, a ne da je ovak kak je sada??
5. Ako se stvarno radi o Ligustrum-u, treba mi samo potvrda da treba biti vani, a ne u zatvorenoj prostoriji?
Link na
GALERIJU sa par slika