Dobrodošli, Gost. Prijavite se ili registrirajte. Propustili ste aktivacijski email?

Autor Tema: BONSAI POSUDE - HANDMADE  (Posjeta: 9587 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Klaudye

BONSAI POSUDE - HANDMADE
« : 15-02-2019, 12:46:56 »
Pozdrav, ljudi
Ako nekog zanimaju bonsai posude, možda mu mogu pomoći s ovom objavom. Naime, poznajem čovjeka koji je po struci proizvođač keramike i radi u struci dugi niz godina. Uz redoviti posao bavi se skulpturama i izradom različitih predmeta od gline i keramike kao hobijem. Prije nekoliko godina sam mu predložio da li bi mogao probati izrađivati bonsai posude, pošto je teško nabaviti odgovarajuću posudu gotovo u cijeloj regiji, da ona bude izgledom i oblikom donekle po želji kupca. Tada sam mu dao papirić s oblikom posude i dimenzijama koja bi odgovarala većini mojih drvca, pošto znam da najprije napravi model posude, a nakon toga radi kalup iz kojeg može izraditi veći broj posuda. Prije dva mjeseca me na moje iznenađenje, ali i oduševljenje nazvao i pozvao u svoj atelje. Izradio je prototip posude, a kroz razgovor smo dogovarali detalje, teksturu, boju, način oblikovanja posuda, itd. Prije koji tjedan me čekalo desetak posuda: unikatnih, ručno izrađenih, svaka predivna na svoj način. Ostao sam paf, pošto one posude koje sam do sada viđao uživo i u vrtnim centrima nisu ni približno tako efektnog izgleda kao njegove. Postaviti ću vam nekoliko fotografija pa da vidite o čemu se radi. Ako ste zainteresirani možete mu se obratiti na mail, svaka moju želju je pretvorio u stvarnost, ali doslovno, bez preuveličavanja.

Posude su izrađene od visokokvalitetne gline koja podnosi  velike hladnoće, osobno je ispitao glinu kroz opterećenja s smrzavanjem i vodom u nekoliko ciklusa, i po tom pitanju garantira za proizvod. Oblike, dimenzije, boje (prirodne, engoba, glazura), načine oblikovanja i takve detalje možete dogovoriti osobno s njim, stvarno pristupačna i stručna osoba. Zasad ima u ponudi tri oblika u određenoj dimenziji, ali u planu ima proširenje oblika i dimenzija pošto je i njega sad to zainteresiralo kada je krenuo s istraživanjem te teme.

I sad ono najvažnije, cijena. Pošto su ove posude izrađene za mene, po mojem ukusu i želji, svaka je unikatna i ručno izrađena u nekoliko faza, mislim da je izrazito povoljno. Cijena za mene za svih 10 posuda je  1500kn i to mi je dao na rate, pošto se već poznajemo. Naravno, buduća cijena će ovisiti o zahtjevima potencijalnog kupca, količini posuda i trajanju procesa izrade posude. Slobodno ga pitajte i probajte se dogovoriti ako ste zainteresirani.

Tehničke karakteristike
Materijal: talijanske gline: etruščanska i galestro
Oblik: ovalno, pravokutni, okruglo
Dimenzije: ovalne - d24cm*š18cm*v6cm
                pravokutne - d24 cm*š16cm*v7cm
                okrugle - 26cm*26cm*5-7cm
Kontakt: Mladen Gorički, mob: 098/163 3022,
e-mail: goricki.corba@gmail.com,
Facebook: čorba gorički

Offline Klaudye

Odg: BONSAI POSUDE - HANDMADE
« Odgovori #1 : 15-02-2019, 12:49:11 »
photo 2

Offline Klaudye

Odg: BONSAI POSUDE - HANDMADE
« Odgovori #2 : 15-02-2019, 12:49:53 »
photo 3

Offline Radovan

  • Zaslužni član
  • *****
  • Postova: 1967
  • Lokacija: Nedelišće, Čakovečka 13
  • Total likes: 86
    • Donator foruma
Odg: BONSAI POSUDE - HANDMADE
« Odgovori #3 : 15-02-2019, 21:54:50 »
Super su posude,za manja drvca idealno. 8)
Med Murom i Dravom Međimurski je cvetnjak!