0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.
Citat: Mario - 04-08-2008, 08:01:50Naslov teme je malo pretenciozan.... ipak je ovo samo yamadori vrt, no počela me lupati inspiracija za pravi bonsai vrt u drugom djelu dvorišta, za sad evo fotki novih detalja yamadori kutka......ova trskapozadina lijepo izgleda
Naslov teme je malo pretenciozan.... ipak je ovo samo yamadori vrt, no počela me lupati inspiracija za pravi bonsai vrt u drugom djelu dvorišta, za sad evo fotki novih detalja yamadori kutka...
Imam jedno pitanje u vezi vrta i postavljanja bonsaia vani na otvoreno... Veci na bonsaista drze svoja drva vani kako to da im nevrijeme (vjetar i kisa) to ne "uniste"... pa kako vi rjesavate problem leda i kojekakvih nevrijema...
Ali sto napraviti ako puse jaki vjetar???
I ako kisa pada par dana za rednom
Citat: stipa0123456789 - 20-09-2008, 12:27:50Ali sto napraviti ako puse jaki vjetar??? ...korjenje drva se žicom veže za ker. posudu i to vjetar ne prevrće.Citat: stipa0123456789 - 20-09-2008, 12:27:50I ako kisa pada par dana za rednom ...drva se i zbog toga sade u propusan substrat, pa sve što uđe brzo i izađe.
Stablo kakija izgleda fanstastično kad na njemu ostanu plodovi a lišće otpadne. prije par godina sam u Konavlima snimila takvo stablo. Deblom mu je zagospodario bršljan ....
...japanska kaki jabuka idealno se uklapa u svaki bonsai vrt! Preporučam je svakome. Ni jedan jedini nametnik ju ne napada, ne treba ju špricati, rodi obilno, a plodovi su puni vitamina, željeza.... a usput su i ljekoviti!
Seba radi super vrt. Pogledajte na njegovom blogu - http://sandevbonsai.blogspot.com/2009/03/new-pond-big-old-stumps-small-kids.htmlA mene zanima Seba gdje si nabavio ove kamene ploče .... ili su ovo home made celulozno-betonske?Treba mi hrpa takvih ploča za vrt .... pa sam u potrazi za idejom kako to riješiti.