...e (osječam se prozvan), cement-beton nije (barem meni estetski) primjeren materijal čak ni u podnebljima gdje upće nema kamena, a kamoli kod vas gdje ga ima u izobilju, a ni omjer cijene-kvalitete-trajnosti nije nešto (1m3 betona=800kn=25 ploča 0,5x0,5x0,15 m = 32 kn/ploči), tanje ploće bi morali armirati pa bi bile možda i skuplje...itd. Benkovac nije na kraj svijeta, a i ovakav Sebin aranžman mi se ćini ultra jeftinim u odnosu na kvalitetu, estetiku da i ne spominjem... eto.
imamo kamenih ploča što smo sve ove godine sakupili u prirodi ali nema ih dovoljno ... a i problem je što često nisu velike i debele ... Prije se tim kamenim pločama sve popločavalo, okućnice, guvna, koristio se i za pokrivanje kuća umjesto crijepa ali sam bog zna odakle se je to nabavljalo .... trebalo bi pronaći nekakvu kavu ...
Benkovački kamen kojega ima svigdje za kupiti je uglavnom tanak, već obrađen i pravilan.
Davanje nekoliko tisuća kuna za ploče mi trenutno nije moguća opcija!
Mislim da betoniranje daje dosta loše rezutate. Možda postoje sad neka nova tehnološka dostignuća koja rade nekaj bolje, ali to sigurno i košta. Mislim da imate dvije dobre opcije. Sad kad sezona kopanja drveća završi ići sakupljati kamenje, može i gromade pa ih ukopate u tlo, važno da su bar jednom stranom malo ravniji komadi kamena. Ili jednostavno pričekati da sakupite novac. jer, zakaj bi sad potrošila npr. 500 ili 1000 kuna na nekaj kaj ti je bezveze, bolje pričekajte malo pa kupite makar i iduće godine ono što želite. Ako sad napraviš nekaj kaj ti je tak tak onda ćeš za par mjeseci kad ćeš možda imati novac za neku ljpšu stazicu ići vaditi ovo kaj si sad napravila... tad imaš dupli posao.
Mislim da se može složiti lijepa stazica i od manjih komada kamena... samo se moraš više zezati s postavljanjem.
Dofurajte si puno kamenjai onda kad ćete imati izbor počnite slagati. Kombinirajte možda s nekim sukulentićima ili durgim biljem koje vam u okolici dobro uspjeva. Premjestite komadić vašeg krajolika u vrt. Odlično je imati vodu u vrtu, bez obzira kakvog izvora. Ne treba to biti jezero. Može biti neka velika vrtna posuda u koju stavite lopoč. Kad se takva stazica od sitnijeg kamenja dotjera detaljima izgledat će super. A vjerojatno vam je 90% toga nadohvat ruke, u priorodi oko vas. Pa nije valjda da vi nemate kamenja. Ukopavajte ih. Bit pe i dovoljno debeli i dovoljno črsti i estetski lijepi. Puno, puno ljepši od bilo kakvog betona.