treba kvotati a ne boldirati
okej, no problemo. I thx za taj kvalitetan info o crnogorici. Sad mi je slika tog dijela priče puno potpunija.
Kolko vidim kroz postove pišete i o tome kako crnogorici odgovara dost kiseliji substrat, dok za listopadno ide ph na drugu, lužinastu stranu, jel? Trenutno se znojim na mamutskoj temi "sve o zemlji/ mješavini" i pokušavam naučiti što treba do vikenda i gledam kroz prozor kako kruška u dvorištu pupa na debelo, sve je to nekak naknap. Dakle substat i tema o mješavini zemlje.. Temica se razvlači preko dvije godine, tak da kad ideš čitati od prve str. nadalje (ja sam trenutno negdje na sredini
) vidi se da se tog dost ispromjenilo, organizira se nabava tenisita preko kluba, pa ga poslije ima za nabavit, pa liapor, pumice, itd. Da budem direktan, po vašoj preporuci što da uzmem, tj. što od tog sveg se da nabaviti u MBMu u Lučkom, dok idem doma s posla za tak jednostavniju biljku tipa grab, da se odvezem sutra poslije posla do njih i strpam potrebito u gepek da budem ok za vikend. Nažalost u subotu ujutro već idem na selo tako da nemam vremena za dublji research i zujanje po gradu, na žitnjak i mjesta o kojima se prije pisalo da ima ovog i onog.. thx.
još jedno pitanje na brzinu je oko prihrane,, piše okolo da se za početak (naročito ako početnik ima prste u teglici) ne treba dodavati nikaki fertiliser jer se drvo ionako mora hraniti.. neki komentar na tu temu bi bio s oduševljenjem prihvaćen. te isto dali se koristi kakav "eliksir" tipa root stimulator što koriste u hidroponijskim kultivacijama na klonovima i pelcerima da bi se ubrzalo puštanje korijenja i rast..
možda ova pitanja zvuče lame jer je dost o tom ispisano tu na forumu, i ja definitivno želim to sve s vremenom za sebe sam polovit i stavit u znanje, no sad bih rado konkretan savijet za prvu silu i experimentalni setup za vikend.