Pozdrav, pre 4 nedelje dobio sam svoj prvi bonsai na poklon. Kako mi je rečeno vrsta je 'Japanski brest'. Rečeno mi je da bi trebalo 2 puta u nedelji da ga zalivam, tako što bih ga potpio u lavor vode, bukvalno do početka stabla i tako držao otprilike 5-6 minuta. Pokazatelj da zemlja prima vodu bi mi bila pojava mehurića na površini. Drvce je dobilo lepe zelene listove, a sad i male plodove iz kojih mi je rečeno da ako se dobro razviju mogu da se rode cvetići. Pridržavao sam se tog nekog 'rituala' i sve je izgledalo dobro do ovog trenutka kada sam se vratio sa posla i video sa donje strane krošnje 2 listića koja su požutela i kad se tad nisam šlogirao
Zanima me da li treba nešto da promenim, da li možda trebaju ponekad listovi da se poprskaju vodom. Gde je najbolje da ga držim i koliko mu je svetlosti potrebno, takođe da li mu znači uopšte svetlost od neke lampe. Kao totalni laik, ali iskreno zaljubljenik značio bi mi svaki odgovor, ne bih voleo iliti podneo da ga izgubim
Ukoliko neko želi ili će to pomoći mogu i da okačim neku sliku gore pomenutog 'bolesnika'.
Pozdrav još jednom i hvala unapred, iskreno zabrinuti član