A bogme i u MD profilu imaju liapora, samo što ima neko drugo ime. Vidio sam u petak. Nalazi se na zadnjoj polici, skroz na kraju, nasuprot čelu police
Prema opisu mjesta gdje se nalaze, reko bi da misliš na LecaHydro kuglice? Ako me dobro sjećanje služi, nalaze se tu di si opisao. To mi momak nudio kad sam mu rekao da mi liapor treba za držat drva u njemu. No, koliko sam ja njega shvatio, oni su to nabavljali za svoje biljke i drže ih samo u tome. Što meni početniku govori da te kuglice zadržavaju dovoljno vode za kućne biljke - što znači previše vode za bonsai. Na licu mjesta u dućanu sam proguglao po ovom forumu i nisam primjetio da ih itko spominje, što znači da nisu prošle kroz Mariov laboratorij. A tko sam ja da nešto testiram prije Marija :-D
Osim toga mi je momak nudio i Fermacell Ausgleichschüttung, ekspandirana glina bijele boje, što je kao ista stvar ko i Liapor (nalazi se na predzadnjoj polici bočno), ali kad sam mu rekao da mi treba za drveće, onda je napomenuo da to lošije podnosi vodu i da bi mi se vjerojatno raspalo u tegli nakon par zaljevanja.
Zatim mi je još nudio i kamenu vunu, jer to ne prima vodu na sebe, pa sam pogledo na forum i vidio da je Mario spominjao kamenu vunu, al Mario je spominjao i drobljeno staklo, pa reko, ne bi ja ipak riskiro
Šta od svega ovoga preporučate kao interventni supstrat u krajnjoj nuždi? Naime, današnji yamadori sam stavio u čisti humus jer je to jedino što sam uspio nabavit, tolika je kriza. Nadam se da će mi drvce preživjet u humusu dok ne nađem barem šljunak ili već neki pametniji supstrat, jer baš mi se sviđa taj primjerak...